Warmtepompen

Home > Warmtepompen

Installatie voor meer besparingen en comfort

Bent u van plan uw huidige verwarmingssysteem te veranderen om energie en kosten te besparen? Woont u in een huis met een olie of gas gestookte installatie en heeft u genoeg van de hoge pijzen? Of twijfelt u nog over welk systeem u wilt toepassen in uw nieuwe of te renoveren woning om optimaal comfort en besparing te kunnen realiseren? Samsung Eco Heating System is dan, met zijn diverse installatie- en gebruiksmogelijkheden, de oplossing voor u! Bestaande gasverwarmingstoestellen kunnen worden vervangen door deze EHS, waarbij diverse installatieopties mogelijk zijn, passend bij ieder budget.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt systeem dat energie uit de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming van lucht en water. Het is eigenlijk een koelkast die in omgekeerde zin werkt. De installatie werkt dus als een kringproces waarbij warmte op lage temperatuur (=gratis in de buitenlucht) een vloeistof (=koelmiddel) doet verdampen, waarna vervolgens de compressor de damp samenperst waardoor de druk en dus de temperatuur verhoogt.

Binnen gaan deze warme dampen condenseren. Condensatie is een natuurlijk proces waarbij warmte vrij komt. Deze afgifte van warmte kan zowel aan lucht als aan water worden overgedragen. Het gebruik van een warmtepomp voor basisverwarming en warm water voor uw woning is een duurzame oplossing voor het milieu.

Het is tevens ook mogelijk om de volledige cyclus om te keren en zo te uw woning te koelen met de warmtepomp!