Airconditioning

Onder airconditioning verstaat men het behandelen van de lucht in een ruimte waarin personen verblijven om zo een aangename temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook een goede luchtcirculatie te verzekeren.

Die aangename temperatuur kan men bereiken door  te koelen of te verwarmen. Men spreekt dan meer specifiek comfort–koeling (of verwarming), waarbij er wordt gestreefd naar een temperatuur tussen de 20ºC en de 25ºC. Naast comfort–koeling heb je ook koeling, daar ligt de streeftemperatuur onder de 18ºC.
Bij verwarming wordt 21°C als streeftemperatuur ingesteld.

Volgende 5 kenmerken zijn bepalend voor een ideale en gezonde leefomgeving:


Temperatuur

Een airconditioner houdt de temperatuur constant op peil wat ideaal is voor het organisme: hoe minder het menselijk lichaam onderhevig is aan temperatuurschommelingen hoe beter het lichaam functioneert.

Vochtigheid

Tijdens warme zomerdagen haalt uw airconditioner ook vocht uit de lucht. Algemeen wordt aanvaard dat de ideale vochtigheidsgraad in de lucht tussen de 40 en 60% bedraagt. De moderne aircosystemen zorgen ervoor dat deze vochtigheidsgraad steeds behouden blijft.

Zuiverheid

Dankzij de filters waarover een airconditioner beschikt worden schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit de lucht gefilterd. Een airconditioner zorgt ervoor dat u steeds gezonde lucht inademt.

Luchtcirculatie

Tocht ontstaat door het te snel circuleren van lucht in een ruimte. Deze tocht zorgt voor afkoeling van het lichaam of gedeelten ervan waardoor verkoudheden ontstaan. De huidige airco-installaties zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht met zich meebrengen.

Ventilatie

Een airco-toestel kan ook enkel aangezet worden om de lucht te ventileren. De binnenlucht van een ruimte wordt gefilterd zonder te koelen of te verwarmen. Doordat de lucht in beweging is geeft dit op zich al een verfrissend gevoel.


Elcubi bvba werkt met Samsung airconditioners. Deze zijn standaard in warmtepompuitvoering (omkeerbare airco’s) en bieden daardoor naast koeling eveneens de mogelijkheid om een ruimte te verwarmen. Dankzij de Samsung verkoelingssysteem zorgt Elcubi bvba voor de ideale klimatisatie van uw woning of kantoor en zal u geen last meer hebben van de hitte.


Steeds netjes afgewerkt, oordeel zelf


Vragen, opmerkingen of graag een persoonlijk gesprek?

Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw project samen door te nemen.