Warmtepompen

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiĆ«nt systeem dat gratis energie uit de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor de verwarming van lucht of water. Het gebruik van een warmtepomp voor de basisverwarming van je woning of het sanitair warm water is een duurzame oplossing voor het milieu.

Hoe werkt een warmtepomp?

Hier liggen de bekende natuurkundige processen verdampen en condenseren aan de basis.

De werking van een warmtepomp is in principe een kringproces waarbij warmte op lage temperatuur (=gratis in de buitenlucht) een vloeistof (=koelmiddel) doet verdampen. Vervolgens gaat de compressor de damp samenpersen waardoor de druk en dus de temperatuur verhoogt. Binnen gaan we deze warme dampen opnieuw laten condenseren waardoor warmte vrij komt. Die warmte kan zowel aan lucht als aan water (in geval van bijvoorbeeld radiatoren of vloerverwarming) worden overgedragen.

Installatie voor meer besparingen en comfort

Bent u van plan uw huidige verwarmingssysteem te veranderen om energie en kosten te besparen? Woont u in een huis met een olie of gas gestookte installatie en heeft u genoeg van de hoge pijzen? Of twijfelt u nog over welk systeem u wilt toepassen in uw nieuwe of te renoveren woning om optimaal comfort en besparing te kunnen realiseren? Samsung Eco Heating System is dan, met zijn diverse installatie- en gebruiksmogelijkheden, de oplossing voor u! Bestaande gasverwarmingstoestellen kunnen worden vervangen door deze EHS, waarbij diverse installatieopties mogelijk zijn, passend bij ieder budget.

Steeds netjes afgewerkt, oordeel zelf


Vragen, opmerkingen of graag een persoonlijk gesprek?

Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw project samen door te nemen.